La Jornada científica de recerca PECT-Mataró Maresme reunirà a més de 200 professionals de l’entorn de salut i social

La "Jornada Científica de Recerca i Innovació PECT-Mataro Maresme: Ecosistema de les Ciutats Cuidadores", que tindrà lloc el proper dijous 9 de novembre a Mataró i serà inaugurada per l'alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat pel director de l'Àrea d'Estratègia i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Ramon Maspons, reunirà a més de 200 professionals de l'àmbit de la salut i social.

La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer la recerca i la innovació que s'està fent en el PECT i en altres grups científics de la comarca. També té el propòsit d'atraure a joves investigadors perquè siguin coneixedors que es pot fer recerca al Maresme i és un punt de trobada de professionals, empreses i emprenedors. A la Jornada també es presentarà el nou CareCitylab que serà centre de referència al territori per a la recerca i innovació.

La primera edició d'aquesta iniciativa s'emmarca en el programa PECT, un programa finançat per la Generalitat de Catalunya que engloba projectes d'especialització i competitivitat territorial que, des de la innovació, facilitin la transformació econòmica i la creació d'activitat econòmica i ocupació sostenibles d'una àrea geogràfica concreta. El PECT-Mataró Maresme s'articula al voltant de l'especialització intel·ligent en els àmbits social i de salut, amb especial incidència en la innovació, la recerca i la transferència de coneixement en la cura, l'atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, especialment gent gran i persones amb discapacitat.

La jornada és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), TecnoCampus, la Fundació Maresme, EURECAT, TIC Salut Social, el Consell Comarcal del Maresme i la Fundació Hospital, i demostra el potencial de col·laboració publicoprivada. Inclou conferències magistrals, taules rodones, comunicacions científiques i presentació de més de 80 projectes de recerca; una Fira de la Ciència on empreses i investigadors tindran ocasió de presentar la seva activitat i espais de networking. Destaquen, entre d'altres, la ponència magistral del doctor Marco Inzitari, director executiu de Transformació de l'Atenció Intermèdia del Departament de Salut i Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya i director d'Atenció Integrada i Recerca del Parc Sanitari Pere Virgili; la del doctor Rafael Martínez Leal, coordinador de la Unitat de Recerca en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de Fundació Villablanca; la del doctor Mikel Izquierdo, Catedràtic al Departament de Ciències de la Salut de la Universitat Pública de Navarra i la de Xavier Marcet, president de "Lead to Change", consultor en estratègia, innovació i transformació d'organitzacions.

Per assistir a aquesta jornada, dirigida principalment a professionals en actiu, investigadors, doctorats i universitaris, però també amb una proposta per ciutadans i joves estudiants de Batxillerat i FP (en branques relacionades amb salut i àmbit social) perquè coneguin la recerca de primera mà, només s'ha de realitzar la inscripció que és gratuïta mitjançant l'enllaç adjunt a la notícia.

Cartell principal de la Jornada
Cartell principal de la Jornada

Vols compartir aquesta notícia?